Bugun...


En zenginler listesinin zirvesinde Erdemoğlu kardeşler damgası
Tarih: 17-06-2023 20:32:40 Güncelleme: 17-06-2023 20:47:40 + -


Dünyanın en zengin iş insanlarının listesini yayınlayan ABD merkezli ekonomi dergisi FORBES, Türkiye'nin en zenginler listesini de açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 17-06-2023 20:32

En zenginler listesinin zirvesinde Erdemoğlu kardeşler damgası

Dünyanın en zengin iş insanlarının listesini yayınlayan ABD merkezli ekonomi degisi FORBES, Türkiye'nin en zenginler listesini de açıkladı.

Buna göre en zenginler listesinde birinci sırada Adıyaman Besnili iş insanı SASA Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu 5,3 milyar dolarlık servetiyle yer aldı.

İkinci sırada Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker yer alırken, üçüncü sırada ise İbrahim Erdemoğlu'nun kardeşi Ali Erdemoğlu bulunuyor.

Listeye göre ilk 10’daki isimler şunlar:

1- İbrahim Erdemoğlu

2- Murat Ülker

3- Ali Erdemoğlu

4- Semahat Sevim Arsel

5- İpek Kıraç

6- Mustafa Rahmi Koç

7- Şaban Cemil Kazancı

8- Ferit Faik Şahenk

9- Erman Ilıcak

10- Filiz Şahenk

İbrahim Erdemoğlu kimdir?

İbrahim Erdemoğlu 1962 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Antep’te bitirdi. Aktif iş hayatına 1983 yılında başladı. 1998 yılında, bugün parça halı sektöründe dünya lideri olan Merinos Halı’yı kurdu. Parça halı ve iplik üretimindeki başarısının ardından 2005 yılında köklü bir duvardan duvara halı markası olan Dinarsu’yu Akkök Grup’tan devraldı. 2015 yılında polyester elyaf, filament, polyester bazlı polimerler konusunda dünyanın önde gelen üreticilerinden olan Sasa Polyester A.Ş. şirketinin hisselerinin %51’ini Sabancı Holding’den satın aldı.

Evli ve üç çocuk babası olan İbrahim Erdemoğlu doğduğu, büyüdüğü, gönülden bağlı olduğu şehirler ve insanları için çeşitli kurumsal sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirdi. Son olarak da Mehmet Erdemoğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini hayata geçirdi.



Kaynak: Haber Merkezi



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YUKARI